Klimtherapie

Klim therapie is iets unieks. “Klimmen is staan op je voeten. Vasthouden met je handen. In een gordel aan een touw. Kracht. Techniek. Evenwicht. Uitdaging. Met anderen. Ieder voor zich. Jezelf overtreffen. Inzicht. Overwin je hoogtevrees. Overwin jezelf. Doorzettingsvermogen. Geen sport zo eenvoudig en tegelijk zo complex. Van gewoon omhoog via alle kleuren, alsof je traploopt op handen en voeten. Tot balancerend als een balletdanser op spitzen, springend naar een verre greep en dan toch blijven vasthouden. Alle spieren in gebruik”
klim

Klimtherapie is een variant van PMKT. Alleen het middel is anders. Waar we met PMKT gebruik maken van een gymzaal en spelmateriaal, maken we met klimtherapie gebruik van een klimhal.

Klimmen is uiterst geschikt als middel voor therapie omdat er tegen vele frustraties, angsten en grenzen aangelopen wordt. Het is dus het meest ideaal dit in te zetten in de verdiepingsfase. Er is dan al een basisveiligheid tussen client en therapeut.

Wat kost het?

Er zijn verschillende mogelijkheden om klimtherapie te financieren. Mocht je hier meer over willen weten, neem dan gerust even contact op. Dan kan ik jullie hier meer over vertellen!